• Tompa Mihály Vers- és Prózamondó verseny- körzeti forduló

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            2024. március 26-án került megrendezésre a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó verseny körzeti fordulója. Tehetséges szavalóink és prózamondóink szép helyezéseket értek el. Minden szavalónak szívből gratulálunk, a továbbjutóknak sok sikert kívánunk a járási fordulón! I.kategória - vers Aranysáv: Beck Luca II.A, Füssy Lilien II.A Ezüstsáv: Szapu Viktor Márk III.A, Keszeli Benjamin II.B I.kategória - próza Bronzsáv: Viola Benedek III.A, Szabó Zsófia III.A Felkészítő pedagógus: Dombi Katalin, Jóba Zsuzsa, Kaldrovits Szilvia II. kategória - vers Aranysáv: Varga Eszter IV.B, László Sára V.A Ezüstsáv: Nagy Lujza Róza V.A, Tóth Olívia IV.B II. kategória - próza Aranysáv: Kálmán Zsombor, Takács Cyntia Ezüstsáv: Fitos Krisztián VI.A Felkészítő pedagógus: Galo Lukács Tímea, Kaldovits Szilvia, Pézman Enikő III.kategória - vers: Ezüstsáv: Polakovič Ozor VII.A, Nagy Zsófia VIII.A Bronzsáv: Tóth Friderika VIII.A Felkészítő pedagógus: Tóth Gabriella, Galo Lukács Tímea

          • Húsvéti lelki nap

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Nagyböjti lelki napunkat közös imádsággal kezdtük az iskola előterében. Énekelve hívtuk a Szentlelket, hogy nyissa meg szívünket a húsvét üzenetének a befogadására. A program az osztálytermekben folytatódott, ahol a meghívott lelkiatyák és hitoktatók vezetésével elmélkedett kicsi és nagy diák a hitünk misztériumairól. Református testvéreinket Tóth Krisztián tiszteletes úr és Simon Ilona tiszteletes asszony vezette ezen a lelki délelőttön. Iskolánk kápolnájában Nagy Péter János atya várta a szentgyónásra készülőket. Napunk csúcspontja a szentmise volt, amelyet Jelencsics Erich Gábor atya mutatott be. Köszönjük a meghívott lelkiatyáknak és hitoktatóknak: Sankó Szabolcs atyának, Tóth Krisztina hitoktatónak, Lépes Lóránt atyának, Davide Canavesi Ambrus atyának, Ilcsik Zoltánnak, Ft. Balogh Károly atyának, Jelencsics Erich Gábor atyának, valamint iskolánk hitoktatóinak, Nagy Ágnesnek és Bucsek Tamásnak az áldozatos szolgálatot. Kegyelmekben gazdag, áldott húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

          • Biblia Olimpiász

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánk diákjai Biblia Olimpiászon vettek részt. Az esperesi (járási) fordulón diákjaink a komáromi esperesség indulói közül a kiváló első helyezést érték el! Irány a következő megmérettetés! A szentírás tanulmányozása meghozta gyümölcsét! Köszönjük a lehetőséget, és hogy gazdagodhattunk hitben és tudásban. A csapat tagjai: Škulavík Kristína, Fitos Krisztián, Pál Dávid Felkészítő pedagógus: Bucsek Tamás Gratulálunk! :)

          • Agyagozás az 1.A osztályban

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Szeretnénk köszönetet mondani STREICHER ANITÁNAK, aki elfogadta meghívásunkat egy agyagozós délutánra . Róla annyit kell tudni, hogy szebbnél szebb gyertyákat készít és agyagból is különféle tárgyakat, egyszóval kreatív személyiség. Most tudását megosztotta gyerkőceinkkel is. Jó volt nézni, ahogyan megszülettek az első remekművek a gyerekek kezei által. Mindenki nagy hévvel dolgozott, formált. Íme néhány kép:

          • Bibliai ismeretek verseny

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánk szervezésében megrendezésre került egy online/levelezős Bibliaverseny, ahol diákjaink előkelő helyen szerepeltek. A feladatok megoldásában, a tudásuk mellett kreativitásukat is megcsillanthatták a versenyzők. Sok iskola bekapcsolódott, öröm volt kiértékelni a szebbnél szebb munkákat. Hála és köszönet a felkészítő pedagógusoknak is! :)

          • Teleki Pál földrajz verseny

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny felvidéki döntője Több évnyi kihagyás után újra jelenléti formában került megrendezésre Párkányban a Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny felvidéki döntője. Az első napon előbb egy természetjárás, majd ismeretterjesztő előadások várták a versenyzőket és felkészítő tanáraikat. A Felföldi Tájoló csapatából Sztruhár Izrael Diánát, Sztruhár Györgyöt és Korpás Árpádot hallgathattuk meg, valamint Bokor Klárát, aki Kubáról tartott érdekfeszítő, fényképekkel tarkított élménybeszámolót. A verseny második napján került sor a versenyfeladatok megírására, ahol iskolánkat Tóth Emese 8.osztályos tanuló képviselte és sikeresen helytállt a könnyűnek nem mondható megmérettetésen. Az elért szép eredményhez szívből gratulálunk. A felvidéki döntőbe eljutott tanulók ez év májusában részt vehetnek egy kétnapos tehetségtáborban Martoson, amelyet a Mentor TT – Felvidéki Tehetségsegítő Tanács szervez.

          • Víz világnapja a felső tagozaton

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Felső tagozatos diákjaink is bekapcsolódtak a víz világnapja alkalmából meghirdetett rajz és alkotópályázatba. Nagy örömmel töltött el bennünket, hogy diákjaink szebbnél szebb alkotásokat készítettek. A zsűri értékelése alapján bronz minősítést érdemelt: Nagy Lívia, Takács Lilien és Litvai Veronika 8.A osztályos tanulók, valamint az 5. A osztályból Kiss Áron Richard, Tóth Bence és Kovács András. Ezüst minősítést két 6.A osztályos tanulónk szerezett Riflik Lilien és Fitos Krisztián. Arany minősítésben Škulavík Kristína 7.A osztályos tanuló, valamint Ďurčo Amanda 8.A osztályos tanuló részesült. Gratulálunk a díjazottaknak!

          • Előadás az internetes bántalmazás veszélyeiről

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a gyerekek biztonságára, legyen az az oktatás bármely színtere vagy akár az online tér. Ennek okán a szlovák rendőrség küldöttei ellátogattak intézményünkbe, ahol a délelőtt folyamán az internetes bántalmazás veszélyeiről beszélgettek a tanulókkal. Felhívták a figyelmüket arra, hogy az online kapcsolatok nem mindig olyanok, amilyeneknek elsőre látszanak. Bátorították őket, ha úgy érzik, hogy internetes zaklatás áldozatai, nyugodtan kérjenek segítséget szüleiktől, tanáraiktól vagy akár a rendőrségtől. Köszönjük a rendőrnőknek a tartalmas előadást és a hasznos tanácsokat.

          • Zrínyi Ilona Matematikaverseny

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A Zrínyi Ilona Matematikaverseny ünnepélyes eredményhirdetésére március 11-én került sor Komáromban, a Selye János Gimnázium dísztermében, melyre a nyugat-szlovákiai régió legjobbjai kaptak meghívást. Iskolánkból Elzer Bálint IV.B osztályos tanulónk lett díjazott, aki a 4. helyen végzett. Egyéni versenyben okleveles elismerésben részesült: Čiernyik Emily (IV.B osztáy): 8. helyezett Az elért eredményekhez szívből gratulálunk! Felkészítő pedagógus: Mgr. Pézman Enikő

          • Szavalóverseny az alsó tagozaton

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            2024.március 13-án iskolánk szavalóktól zengett, ugyanis megrendezésre került a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó verseny iskolai fordulója. Nagyon ügyes és tehetséges gyerekeket hallgathattunk meg. Gratulálunk az eredményekhez a felkészítő tanároknak és gyerekeknek egyaránt. A továbbjutóknak sok sikert kívánunk a következő fordulókhoz. I.kategória-vers 1. Beck Luca-2.A; 2. Keszeli Benjámin-2.B; 3. Szapu Viktor Márk-3.A; Füssy Lilien-2.A; I.kategória-próza 1. Viola Benedek-3.A; 2. Szabó Zsófia-3.A

          • Floorball

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A mai nap során a floorballt kedvelő diáklányainkkal Komáromba indultunk, ahol megrendezésre került a Super Floorball elnevezésű verseny. A lányok nagyon lelkesen harcoltak az utolsó másodpercekig. A három húsz perces meccs után végül a harmadik helyet sikerült megszereznünk. Csapatunk tagjai: Takács Lilien, Tóth Friderika, Györe Ágnes, Szabó Rozi Hanna, Hoyama Mia Sharbat, Angyal Krisztina, Lukács Édua Csenge, Finta Bernadett, Finta Nikolett, Koufakis Miriam, Tóth Laura, Riflik Diana, Riflik Lilien. Gratulálunk az elért eredményhez.

          • Esterházy Jánosra emlékeztünk

            8. 4. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Március 11-én megható megemlékezésre került sor iskolánkban, melynek keretén belül a mártírhalált halt felvidéki politikus, Esterházy János előtt tisztelegtünk. Molnár Imre történész, Esterházy-kutató megrendítő előadás tartott a 7-9. osztály tanulóinak Esterházy János tragikus életútjáról és örökségéről. Előadásában kihangsúlyozta, hogy Esterházy nemcsak a felvidéki magyarság jogaiért küzdött, hanem az egyetemes keresztény értékeket képviselte, s az üldözöttek mentésével, az igazságért és a keresztény értékekért való bátor kiállásával méltán kiérdemli az egyetemes tiszteletet is. Az előadás során tudatosult diákjainkban, hogy az Esterházy által képviselt hit, erkölcs, hazaszeretet és megbékélés-eszmény olyan értékek, amelyek lelki iránytűként szolgálnak minden keresztény ember számára, valamint példát mutatnak korunk értékválságban sodródó világában is. Diákjainak megható ünnepi műsora után megkoszorúztuk iskolánk udvarán az Esterházy János emlékére emelt kopjafát, melynek elhelyezését Pásztor Csaba, a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke kezdeményezte 2008-ban. A kopjafa az erdélyi Gelencéről érkezett hozzánk,Kelemen Dénes fafaragó keze munkáját dicséri. A megemlékezésre Peczár Károly, az Esterházy János Polgári Társulás elnökének kezdeményezésére került sor.

    • Kontakty

      • Cirkevná spojená škola Panny Márie
      • riaditeľstvo / igazgatóság +421 911 809 018 ekonomické oddelenie +421 911 795 329 vedúca školskej jedálne +421 911 806 983
      • Brnenské námestie č. 15, 946 03 Kolárovo Slovakia
      • 31825729
      • 2021015887
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje