• Poznaj slovenskú reč

            2. 3. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Március 1-jén sor került a Poznaj slovenskú reč elnevezésű verseny járási fordulójára Komáromban. Iskolánkat Gönczöl Noémi képviselte a rendkívül igényes versenyen, és sikeresen megállta helyét a komoly megmérettetésen. Teljesítményéhez szívből gratulálunk.

          • Úszótanfolyam II.A, III.A, III.B. IV.A, IV.B

            2. 3. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánk tanulói a tavaszi szünet előtt úszótanfolyamon vettek rész, hogy elsajátítsák a helyes levegővételt, kar-és lábtechnikát, tempót és persze ezek összehangolását. Ennyi dologra figyelni bizony nem egyszerű feladat, de diákjaink többsége kitartóan és szorgalmasan küzdött, hogy elsajátítsák az úszás tudományát. Büszkék vagyunk rájuk!

          • Úszótanfolyam I.A, I.B, II.B

            2. 3. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A I. A, I. B és a II. B osztály tanulói 2024. február 19 - től egy hetes úszótanfolyamon vettek részt. A gyerekek nagy örömére az iskolapadot egy kis időre az úszómedence váltotta fel. A tanulók megismerték és elsajátíthatták az úszás alapjait, így nagyobb önbizalommal vetették magukat a vízbe, napról-napra ügyesebbek és magabiztosabbak voltak. Kitartásból és bátorságból nem volt hiány, nagyon büszkék vagyunk a tanulóinkra! Köszönjük a lehetőséget, jövőre ugyanitt!

          • A Rákóczi Szövetség vezetőképzőjén jártunk Budapesten

            2. 3. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A Rákóczi Szövetség Középiskolás Vezetői Fórumán jártunk Budapesten 2024. február 23-25. között diákjainkkal. A rendezvény célja a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek vezetőinek képzése, magyarságtudatuk erősítése, valamint kapcsolataik építése jó hangulatú, tartalmas közös programok keretén belül. A rendezvénynek a Lónyai Utcai Református Gimnázium adott helyet, ahol több mint 500 diák találkozott a Kárpát-medence 111 magyar iskolájából. A hétvége jó hangulatban telt, a kulturális programok keretén belül ellátogattunk a Nemzeti Múzeumba és a Parlamentbe, a Csavar Színház interaktív előadása és az azt követő táncház pedig különösen elnyerte a fiatalok tetszését. A tanárok megtekintették Bulgakov Mester és Margarita című regényének színházi változatát a Nemzeti Színházban. A hétvége folyamán kiemelt helyet kaptak a játékos csoportfoglalkozások, ahol diákjaink olyan készségeket és képességeket szerezhettek, amelyek a későbbiekben hasznukra válnak majd diákönkormányzati munkájuk vagy kultúraszervező tevékenységük során is. Február 25-én, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából a Nemzeti Vértanúk Emlékművénél együtt emlékeztünk a kommunizmus áldozataira. Köszönjük szépen a Rákóczi Szövetségnek, hogy részt vehettünk ezen a nagyszerű rendezvényen! Galo Lukács Tímea

          • Óvoda - úszótanfolyam

            2. 3. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Úszótanfolyam 🏊 A gyerekek elsajátíthatták az úszás alapjait. Az első naptól mindenki nagyon ügyes volt, legyőzték a félelmüket és becsülettel leúszták az "első medencehosszaikat".😊

          • Matematika olimpiász

            2. 3. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Az idei tanévben, január 24-én, ismételten megvalósult a járási matematika olimpiász Komáromban. Az ötödik évfolyamból : Lukács Bende Csanád, Nagy Lujza Róza, Szabó Dorka, Takács Cyntia, Tóth Bence, a kilencedik évfolyamból: Gál Norbert, Gönczöl Noémi, Nagy Bence került be a járási fordulóba. A versenyen az ötödik osztályosok mezőnyében legjobban szerepelt Nagy Lujza Róza és Szabó Dorka, ők megosztott 3.-4. helyen végeztek. A kilencedik évfolyamból Nagy Bence , az előkelő 5. helyet szerezte meg. A kilencedik évfolyam részére kerületi forduló is van. Diákunk, Nagy Bence, a magas pontszáma alapján bekerült a kerületi mezőnybe. Erre a kerületi matematika olimpiászra majd márciusban kerül sor és Nitrán fog megvalósulni. Kívánjuk, hogy Nagy Bence ott is sikeres legyen! 🏆 A versenyen résztvevő diákjainknak szívből gratulálunk és kívánjuk, hogy a matematika iránti szeretetük, érdeklődésük maradjon meg a jövőben is. 😊 Felkészítő tanáruk Őri Márta volt.

          • A Pál utcai fiúk - színházban járt a felső tagozat

            2. 3. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánk felső tagozatos diákjai a farsangi időszak utolsó délutánját a Komáromi Jókai Színházban töltötték. Tanulóink A Pál utcai fiúk című nagy sikerrel játszott darabot tekintették meg. A kötelező olvasmányként jól ismert és szeretett mű színpadi adaptációja is elbűvölte a közönséget. Nemecsek, Boka, Geréb, Áts Feri és a többiek energikus, megható történetével könnyen azonosultak diákjaink. A remek szereposztás, a nagyszerűen megformált karakterek, a dinamikus zenei és táncbetétek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a darab végén az egész nézőtér felállva, vastapssal köszönte meg a felemelő élményt. Öröm volt ott lenni, öröm volt együtt lenni! Már várjuk a következő színházi alkalmat! 😊

          • „Emlékezzél ember, hogy porból vagy és porrá leszel!”

            14. 2. 2024

            Véget ért a farsang és ma hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjti időszak. Templomainkban a

            papok hamuval jelölik meg a hívek homlokát. A hamvazkodás ősi jelképe a bűnbánatnak, hiszen a

            hamu az elmúlásra és a halálra figyelmeztet mindnyájunkat. Most, a nagyböjt időszakban

            csendesedjünk el és elmélkedjünk kicsit azon a mondaton, amelyet hamvazkodás közben hallunk a

            templomban: „Emlékezzél ember, hogy porból vagy és porrá leszel!” Jó, ha mindannyian tudatosítjuk,

            hogy a nagyböjt a bűnbocsánat szentségéhez járulás ideje. Bánjuk meg bűneinket, és bocsássunk meg

            az ellenünk vétkezőknek, hogy húsvétkor majd tiszta szívvel tekinthessünk fel Jézusra, aki a

            feltámadásával megörvendeztette az emberiséget!

          • Szülői bál 💃🏼🕺🏻

            14. 2. 2024

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánk mellett működő szülői szövetség szervezésében február 3-án megrendezésre került a hagyományos iskolabál. Az est Finta Andreának, a szülői szövetség elnökének megnyitójával kezdődött, majd Tóth Árpád iskolaigazgató köszöntötte a jelenlévőket. Köszönjük a ReDance tánciskola ügyes tanulóinak Nagy Lujza Rózának, Czabánik Viktóriának és Harsányi Lucának az est produkcióit. A vacsora előtt Nagy Péter János atya asztali áldása és üdvözlő szavai után elkezdődött a hajnalig tartó, fergeteges hangulatú tánc és mulatság.

          • „A mókusok világa - ERASMUS+ projektfoglalkozás a II.B osztályban”

            31. 1. 2024

            Do fotogalérie bol pridaný nový album „A mókusok világa - ERASMUS+ projektfoglalkozás a II.B osztályban”.

            Iskolánkban zajló újabb Erasmus+ projektünk „Nyelvileg felkészülten és környezettudatosan a 21. század Európájába” címmel a környezettudatos nevelésre fekteti a hangsúlyt, melynek keretén belül havi rendszerességgel valósítunk meg különféle környezetvédelmi projekteket, valamint az angolórákon nagy hangsúlyt fektetünk a „zöld“ szókincs elsajátítására is. Az Erasmus+ projekt részeként Jóba Zsuzsa tanító néni tartott környezettudatosságra nevelő projektfoglalkozást a II.B osztályban. Ez alkalommal a gyerekek egyik kedvenc erdei állatkájára, a mókusra esett a választás. Bevezetésként felfedezőútra mentek a közeli parkba, ahol hosszabb várakozás után ugyan, de megpillantottak egy mókust. Megfigyelték a mozgását, testfelépítését, sőt még a lakhelyét is meglesték. Az iskolapadba visszaülve tovább bővülhetett tudásuk: természetfilmet néztek, könyvekben, interneten kutattak új ismeretek után, majd online didaktikus játékok segítségével versenyeztek, ki tud többet e kis állatról. Tersánszky Józsi Jenő Misi mókus kalandjai c. meséjéhez kapcsolódva keresztrejtvényt fejtettek és dalt tanultak. Nemcsak tudásuk gyarapodott, hanem a csoportmunkának köszönhetően együttműködési készségük is fejlődött. A kreatív kis társaság még egy mókusszínházat is létrehozott: kisebb jelenetekkel szórakoztatták egymást és a tanító néniket. A napköziben a képzőművészet terén is megcsillantották tehetségüket a témához kapcsolódva, a szlovákórán pedig a szókincsbővítésen kívül még egy dalt is tanultak a mókusról. A matematikaórákon is sikerült beépíteni a témát a szöveges feladatokba és a számolási játékokba (pl. élő pexeso). A projektfoglalkozásnak köszönhetően a diákok tudatosították, mennyire fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben élő állatokra, hiszen minden egyes élőlény fontos az ökológiai egyensúly fenntartásához. A projektfoglalkozás kiváló példája annak, hogy a diákok hogyan szerezhetnek ismereteket kooperatív módon saját élményeiken keresztül természeti környezetünkről és annak védelméről akár több tantárgyterületet is összekapcsolva. Köszönjük Jóba Zsuzsa tanító néninek e nagyszerű, élménydús projektfoglalkozást!

    • Kontakty

      • Cirkevná spojená škola Panny Márie
      • riaditeľstvo / igazgatóság +421 911 809 018 ekonomické oddelenie +421 911 795 329 vedúca školskej jedálne +421 911 806 983
      • Brnenské námestie č. 15, 946 03 Kolárovo Slovakia
      • 31825729
      • 2021015887
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje