• LAKI MATEK

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánk idén is bekapcsolódott a LAKI MATEK elnevezésű matematikaversenybe, melynek házigazdája a lakszakállasi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola volt. A verseny kétfordulós. Az első fordulóban egyéni feladatsort kellett a tanulóknak megoldani. A második fordulóban következett a közös számkeresztrejtvény ahol egymást segítő és kiegészítő csapatként dolgoztak együtt. A versenyen induló 19 csapat közül iskolánk csapata a 10. helyezést érte el. A csapat tagjai: Tóth Eszter VIII.A, Finta Nikolett VII.A, Jabcun Ádám VI.A Felkészítő pedagógus: Őri Márta Gratulálunk!

          • Méhészet

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Az egészséghét keretén belül ellátogatott hozzánk Polgár Sándor méhész, aki egy igazán érdekes előadást tartott az alsó tagozatos diákjainknak. Megismertette a gyerekekkel a méhészet jelentőségét és szépségét. Hangsúlyozta a méhek nélkülözhetetlen szerepét az élet fenntartásában. Felhívta a figyelmet a méz egészségre gyakorolt jótékony hatásaira, ezzel is népszerűsítve annak fogyasztását. Az előadás után a gyerekek megkóstolhatták a finomabbnál finomabb mézeket. Közelebbről is szemügyre vehették a méhész által használt eszközöket, sőt legnagyobb örömükre felpróbálhatták a méhész kalapot. A kezdeményezés célja elsősorban a méhek védelme, és az egészséges életmód népszerűsítése volt. Diákjaink nevében is köszönjük szépen Polgár Sándornak a színvonalas előadást.

          • Az egészséges táplálkozás

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Az egészséghét pénteki programjaként a felső tagozatos tanulóink Nagy-Rigó Anita táplálkozási tanácsadóval beszélgettek. A beszélgetés során kiderült, hogy diákjaink széles körű ismeretekkel rendelkeznek e témával kapcsolatban. Vannak azonban olyan ételek, amelyek a köztudatban egészséges ételekként szerepelnek, pedig egyáltalán nem azok. Ilyen a tej, a napraforgóolaj és a margarin. Megismerkedtünk olyan kevéssé ismert egészséges ételekkel, mint a batáta, a köles, a hajdina, a quinoa és a pasztinák. Nemcsak egy mintaétrendet kaptunk, hanem arra vonatkozó tippeket is, hogy mit mivel érdemes fogyasztani. Köszönjük Nagy-Rigó Anitának, hogy ellátogatott közénk, és megosztotta velünk a helyes táplálkozással kapcsolatos gondolatait. Fogadjuk meg jó tanácsait, és ételeink kiválasztásakor ne csak arra ügyeljünk, hogy mi finom, hanem arra is, hogy mi az, ami egészséges! Ne feledjük: testünk abból él, amit megeszünk!

          • IX. Húsvét István matematikai emlékverseny

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánk természetesen idén is bekapcsolódott a IX. Húsvét István matematikai emlékversenybe, amelyet október 13-án rendeztek meg. Csapatunkat négy 9. évfolyamos diák alkotta: Gönczöl Noémi, Gál Norbert, Nagy Bence, Nagy Péter. A jó összmunkának és az alapos felkészülésnek köszönhetően tanulóinknak csapatversenyben a 2. helyezést sikerült megszerezniük. Az egyéni teljesítményeket tekintve pedig ismét sikerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állnunk, hiszen Nagy Bence, IX.A osztályos tanuló lett az egyéni verseny győztese. Szívből gratulálunk az elért eredményekhez! Felkészítő pedagógus: Őri Márta.

          • Fogorvosi előadás

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Az egészséghét csütörtöki programján belül Baross Mária fogtechnikus előadását hallgattuk meg. Megtanultuk, hogy a tiszta fog nem romlik, ugyanis a romlást minden esetben a foglepedékben megbújó baktériumok okozzák. Nagyon fontos hát a rendszeres és alapos fogmosás. Megismerkedtünk a fogtisztítás kellékeivel és azok szakszerű használati módjával. Az előadónő bátran kijelentette: „Mától kezdve egyikőtöknek sem lesz rossz foga, hiszen már tudjátok, milyen fontos a rendszeres és alapos tisztítás!” Köszönjük Baross Máriának, hogy ellátogatott közénk, és megtanított bennünket a fogaink alapos tisztítására. Fogadjuk meg jótanácsait: mossunk rendszeresen és alaposan fogat! Vigyázzunk az egészségünkre, hiszen tudjuk, hogy az egészségünk a mi drága kincsünk!

          • Focitorna Negyeden

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Egy újabb felejthetetlen nap, azaz egy újabb sikeres focitorna. Iskolánk diákjai a tegnapi nap folyamán őszi focitornán vettek részt Negyeden. A focitornára a negyedi csapat mellett Farkasdról, Zsigárdról, Deákiról, Vágsellyéről és Sókszelőcéről érkeztek a csapatok. Igazán szívélyes fogadtatásban volt részünk, a szervező negyedi iskola remek vendéglátónak bizonyult. Köszönjük! Csapatunk tagjai: Fördös Máté, Nagy Attila, Langschadl Illés, Bukor Martin, Szabó Benett, Pál Dávid, Lépő Zalán, Halász Ármin. A végletekig izgalmas meccseket hozó tornán az egyes iskolák legénységei nagyon ügyesen játszottak, de a dobogó legfelső fokára a mieink: a Nagyboldogasszony Iskolaközpont ifjú focistái állhattak fel. A focitornán Bukor Martin lőtte a legtöbb gólt, így ő különdíjban részesült. A kitartás és a kemény munka meghozza gyümölcsét. Szívből gratulálunk!

          • Palkovich Viktor domborművének leleplezése és megáldása

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Október 25-én Palkovich Viktor domborművének ünnepélyes leleplezésére és megáldására került sor a Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont falai között. Palkovich Viktor, akit méltán nevezünk „Gúta Széchenyijének“, nemcsak tehetséges, elszánt és aktív szervezője volt Gúta város közéletének, de mélyhitű lelkipásztora is volt a gútaiaknak. Mintegy negyven éves gútai szolgálata alatt számos ipari és társadalmi kezdeményezés és fejlesztés fűződött a nevéhez. Szívügyének tekintette az oktatás fellendítését és a gútai római katolikus iskola támogatását. Tóth Árpád igazgató úr ünnepi beszédében kiemelte, hogy ebből kifolyólag gútai egyházi iskolaként kötelességünk megismertetni a diáksággal Palkovich Viktor életútját és munkásságát, valamint ápolni emlékét: „Nézzétek meg alaposan: nyugodt arccal és hittől sugárzó tekintettel néz le rátok és arra sugall Benneteket, hogy ti is nyomdokaiba lépve tiszta szívvel és hittel munkálkodjatok közösségetek jövőjéért. Palkovich Viktor egy nehéz korban volt a gútai nemzet hű szolgája és tanítója! Példája álljon előttünk domborműve anyagának keménységével!“ A dombormű leleplezése és megáldása után Palkovich Viktor munkásságát iskolánk egykori igazgatója, a Palkovich Viktor Társulat elnöke, Priskin Zoltán mutatta be diákjainknak egy rendhagyó történelemóra keretén belül. Megtudtuk, hogy Palkovich nevéhez fűződik a tűzoltóegylet, a Malomipari Részvénytársaság, a tejszövetkezet és a hitelszövetkezet megalapítása, az oktatás támogatása, a Gútát Komárommal összekötő vasútvonal kiépítése és a gőzmalom megépítése. Igazi hídember volt ő, a lelkek közötti hidak hídverője. Életútján keresztül megtanultuk, hogy másokért élni és Istent szolgálni a legnagyobb boldogság a világon. Köszönjük Priskin Zoltánnak a tartalmas és érdekes előadást! A dombormű Turi Török Tibor Köztársasági Érdemrenddel kitüntetett, Podmaniczky-díjas szobrászművész keze munkáját dicséri. Külön köszönjük a Palkovich Viktor Társulat vezetőségének mindenkori erkölcsi és anyagi támogatását, azt, hogy fontosnak tekintették és tekintik iskolánk jelenét és jövőjét. Úgyszintén hálásak vagyunk Nagy Péter János lelkiatyának a sok segítségért. Az ő patronálásuknak köszönhetően készült el e dombormű és kerülhetett ma méltó helyére.

          • Egészséghét: 1. nap

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Iskolánkban október harmadik hetében elkezdődött az egészséghét, melynek keretén belül kedden a sporté volt a főszerep. Eljött közénk Moravský László fizikus, informatikus, aki nemcsak beszélt nekünk a sport fontos szerepéről, hanem meg is mozgatott bennünket, és emellett saját élettörténetét is elmesélte. Beszámolt arról, hogy miként formálódott a sportolni nem szerető, lusta gyermekből Spartan versenyeken dobogós helyezést elérő híres sportolóvá. Mindannyiunkat arra buzdított, hogy tartózkodjunk minél többet a friss levegőn, és mozogjunk minél többet. Ez volt a fő üzenete a másik előadónknak is, Zsélyi Zoltánnak, aki városi rendőrként szolgál Gútán. Elmagyarázta, hogy a sport nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy minőségi életet tudjunk élni. Saját élményein keresztül rámutatott arra, hogy a sportot össze lehet kapcsolni a tanulással is. Biciklitúrákon egész tájegységeket lehet fölfedezni annak természeti, történelmi és kulturális értékeivel. Biciklizzünk hát minél többet, hogy megismerjük szűkebb és tágabb régiónk természeti és kulturális örökségét! Hálásan köszönjük előadóinknak, hogy eljöttek közénk, és megosztották velünk gondolataikat!

          • Gloria Victis 2023 - Fáklyás felvonulás

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Az 1956-os forradalom emlékére minden évben megemlékezéseket tartanak. Az egyik legjelentősebb megmozdulás, a budapesti fáklyás felvonulás, melyen több 1000 magyar fiatal vesz részt. A Műegyetemtől indult a fáklyás felvonulás a történelmi útvonalon egészen a Bem térig, az ünnepi megemlékezés és koszorúzás után koncert várta az emlékező fiatalokat.

          • Petőfi 200

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A Petőfi - emlékév kapcsán iskolánk ötödikeseivel és hatodikosaival Losoncra látogattunk. Megnéztük a város nevezetességeit, részt vettünk A lánglelkű költő című kiállításon és beültünk a régi korok osztálytermeibe. A múzeumi foglalkozás minden tanulónak tetszett, nem véletlenül. Témája az a csodálatos életérzés volt, ami "mindent pótol", és amit nem pótol semmi. Petőfi szerelmi líráján keresztül úgy került e csodálatos érzés közel a szívünkhöz, hogy közben lélekben belecsöppentünk a szabadságharcos időszakba. A lánglelkű költő versein keresztül megtanulhattuk, hogy létezik igazi, beteljesült szerelem, amire érdemes várni. Érdemes volt hát elmenni erre a kirándulásra, még akkor is, ha Losonc utcáin hideg volt és csöpögött az eső. A kirándulás rengeteg tudással és élménnyel gazdagította diákjainkat és pedagógusainkat, megerősített bennünket magyarságtudatunkban. Nagy köszönettel tartozunk a Szövetség a Közös célokért szervezetnek ezért az emlékezetes napért. 😊

          • Túzokos-IV.A, IV.B tanulmányút

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A IV.A és IV.B osztály diákjaival a Szlovák Környezetvédelmi Ügynökség Környezetvédelmi Oktatási Központjához tartozó „Túzokosba” látogattunk el, ahol élménygazdag délelőttöt töltöttünk, szórakozva tanultunk, és elmerültünk a környezetvédelem világában. Az „Életsziget projekt” keretén belül bejártuk a „Táj története” tanösvényt, amely bemutatta, hogyan tudjuk elősegíteni a biodiverzitás megteremtését egy kisebb tájegységen belül is rovarhotelek és madáretetők elhelyezésével, valamint kis vízgyűjtó tavak és itatóhelyek kialakításával. Mindezen tevékenységekkel hozzájárulhatunk a természetvédelemhez és a biológiai sokszínűség fenntartásához. A legnépszerűbb programnak a kincskeresés bizonyult, de nagyon izgalmas volt a természet hangjainak felismerése, kíváncsian másztunk fel a kilátóra, és örömmel simogattuk az állatokat... Túzokos, visszatérünk!

          • Felfedeztük a csodálatos Rám-szakadékot.

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Az utolsó napsütötte őszi időjárást kihasználva iskolánk felső tagozatos diákjai ellátogattak a Pilisbe. A Pilis a mindenkori Magyarország legtitokzatosabb, máig a legtöbb rejtélyt magában tartó, hordozó földrajzi területe. Túránkat Dömösről indítottuk a mintegy 1000 méter hosszú vulkáni eredetű Rám-szakadék irányába. E tanösvényen haladva megcsodálhattuk a pilisi parkerdőgazdaságot. Napjainkban is folyamatosan változik a Rám-szakadék , amely az eróziós és a talajképződési folyamatoknak köszönthető. A mederben folyamatosan csörgedezik a víz, mely nagyobb esőzések idején patakká duzzad. Izgalmas kihívás volt a kanyargó patakocskákat átugrálni, korlátokban kapaszkodva köveken lépkedni, létrákon felmászva a mohával benőtt sziklákat megközelíteni. A biztonságos útvonalon mindenki figyelt a másikra. A kitartó diákok egyszerre lehettek a természetben, sportolhattak, felfedezhettek és mindezt a barátok társaságában. A lelkes csapattal a Lukács-árkon keresztül érkeztünk vissza a faluba. A csaknem 9km túra megtétele után, igazi fantasztikus élményekkel és tapasztalattal gazdagodtunk. A látvány minden izzadságcseppet megér! 🌞🌳🌿🐿🐾🥾

          • Biztonságos közlekedés

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A biztonságos közlekedés témában iskolánk 1.A és 1.B osztályos tanulói a napközi keretén belül ellátogattak a gútai Szabadidőközpontba, ahol kipróbálhatták a közúti szabályokat gyakorlatban. A gyerekek nagyon jól érezték magukat. „Amikor a lámpa piros: az úttestre lépni tilos! Amikor a lámpa sárga, maradj csak a járdán állva. De amikor zöld a jel, szabad az út, indulj el!” 🚴‍♀️🚲🛴

          • Színház, Paár Julcsi: Rókatánc

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            Az alapiskolás tanulóink Paár Julcsi: Rókatánc c. előadását tekinthették meg az Egressy Béni Városi Művelődési Központban. A nép- és világzenei elemekkel szőtt táncos mese magával ragadott, igazán dinamikus és vidám volt, művészi élményben volt részünk. Csillogtak a szemek, táncoltak a lábak, tapsoltak a kezek…

          • Határtalanul! - Erdély

            29. 10. 2023

            Új galériát helyezett a fényképalbumba

            A kirándulás szept. 29. és okt. 3-a között valósult meg. A Nagyboldogasszony Egyházi Iskolaközpont kiránduló csapata hajnali 1 órakor indult útnak Gútáról a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola tagjaival. Ezt követően megálltunk Nemesócsán, majd Csallóközaranyoson, ahol másik két iskola tagjai is csatlakoztak hozzánk. Kirándulásunk első napja nagyrészt utazással telt, de már az odavezető út is látnivalókban bővelkedett: áthaladtunk Nagyváradon, majd első hosszabb megállónkat a Király-hágón tettük, amit Erdély kapujának is neveznek. Gyönyörködtünk az elénk táruló kilátásban, megmozgattuk utazástól zsibbadt végtagjainkat, majd folytattuk utunkat Kolozsvárra. A Szent György-szobor és a református templom megtekintése után a város főterén található, gótikus stílusban épült Szent Mihály-templomot és Mátyás király lovasszobrát csodáltuk meg. Este 6 óra után érkeztünk meg szállásunkra, Nyikómalomfalvára. 2. napunk programokban bővelkedett. A látnivalók sorában Tamási Áron szülőháza volt az első, amely Farkaslakán található. A tartalmas tárlatvezetés után ismét buszra szálltunk. Korondon tettünk egy megállót, ahol betekintést nyertünk a sóvágás és sófeldolgozás rejtelmeibe. Parajdra érkezvén utunk a sóbányába vezetett, ahol egy órát töltöttünk. Megcsodáltuk a sóbánya monumentális termeit, betértünk egy csendes imára a kápolnába, mindeközben engedtük, hogy a hely gyógyító sós levegője átjárja légutainkat. Visszafelé újra Korondon találtuk magunkat, ahol a kirakodóvásárban mindegyikünk kedvére válogathatott a kézműves termékek között. Felkerestük Józsa János fazekasmester műhelyét, ahol láthattuk, hogyan készülnek az eredeti korondi kerámiaedények. Következő állomásunk Szejkefürdő volt. Orbán Balázs síremlékéhez - akit az utókor a „legnagyobb székely”-ként tart számon-, csodálatos székelykapukon keresztül vezetett az út. Napunk utolsó állomása a Mini Erdély Park volt, ahol felülnézetből csodálhattuk meg Erdély történelmi épületeinek valósághű, kicsinyített mását. 3. napunk reggelén túracipőt húztunk lábunkra, hiszen a székelyek szent hegyének, a Madarasi Hargitának meghódítását tűztük ki célul. Az 1801 m magasságban lévő hegycsúcs felé vezető út nagy részét csodás traktoros barangolással tettük meg egészen a menedékházig, közben pedig a Vargyas-patak világviszonylatban is egyedülálló összetételű vizével csillapíthattuk szomjunkat. Ezután még 1,5 km hosszú gyalogtúra várt ránk a csúcsig, vagy ahogy a helyiek hívják – a Székely Golgotáig. A fenti csodás kilátás, a kopjafarengeteg, a turul-szobor látványa lenyűgöző volt, magyarságtudatunk és együvé tartozásunk érzetét erősítette bennünk. Napunk második célpontja a Jézus Szíve kilátó volt, amely Székelyszentlélek határában, a Gordon-tetőn magasodik a táj fölé a maga 22,5 méterével. A naplemente fényeiben úszó csodás panorámát végigpásztázva megállapítottuk, hogy a tündérország hasonlat egyáltalán nem túlzás, ha Erdélyről beszélünk. 4. napunk első megállója a Zetelaki gát volt, majd folytattuk utunkat Székelyudvarhely felé, ahol rövid buszos városnézésre volt csak időnk. Kanyargós utunk a Békás – szoroshoz vezetett. A „Pokol kapuján” keresztül érkeztünk meg a vadregényes hasadékhoz. A lélegzetelállító szurdokvölgy 200-300 m magas sziklafalai közt gyalogosan haladtunk végig. A Békás – szoros legszembetűnőbb sziklatornya az Oltár-kő, amely jól elkülönül környezetétől és az egész szurdokvölgy fölött uralkodik. Csúcsán egy 1995-ben emelt kereszt található. Ezután a Gyilkos-tó és annak mesebeli környezete varázsolt el bennünket. A tó keletkezése kapcsán több helyi legendával is megismertetett bennünket idegenvezetőnk. Ez a napunk is rendkívül tartalmasan telt. 5. napunk reggelén a hajnali 5 órakor megkonduló harangszóra kezdtünk ébredezni. Kissé fáradtan és fázósan pakoltuk be csomagjainkat az útra kész autóbuszba. Erdélyországi barangolásunk a végéhez ért, de a hazautazás is tartogatott még számunkra megcsodálnivalót. A bőséges reggeli után elbúcsúztunk szállásadóinktól, megköszönve szíves és készséges vendéglátásukat. Buszra szálltunk, és a székelykeresztúri Gyárfás – kúria felé vettük az irányt, ahol hajdanán Petőfi Sándor is megszállt. Az udvarház udvarán álló körtefa a mai napig látható, amely alatt a költő állítólag még verset is írt, sőt az „Egy gondolat bánt engemet” című versét is elszavalta. Erről a helyről indult másnap a Segesvár és Fehéregyháza között fekvő csatatérre, ahol Bem József seregéhez csatlakozott. Itt látták őt utoljára. Buszunkkal áthaladtunk ezen a területen, ahol a költő arcképét ábrázoló domborművel állítottak emléket a történteknek. A segesvári vár megtekintését sem hagytuk ki, amely ma már az UNESCO Világörökség részét képezi. Szívesen időztünk volna többet e csodás, középkori hangulatú óvárosban, de még hosszú út állt előttünk. Este 21.30-ra érkeztünk haza, ekkor ölelhettük meg végre családtagjainkat. Kezdődhetett az élménybeszámoló. Hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk a Határtalanul program kirándulásának! Sok új ismerettel, élménnyel, barátságokkal gazdagodva tértünk haza.

          • Ünnepi megemlékezés az aradi vértanúkról 🖤

            10. 10. 2023

            Ünnepi megemlékezés az aradi vértanúkról 🖤.

            Ünneplőbe öltöztünk, hogy ünnepeljünk és gyászoljunk. Gyászoljuk a 13 aradi tábornokot és a sok névtelen katonát, akik életüket adták a magyar szabadságért. Gyászunk mégis ünneppé változik, hiszen a vér nem hiába folyt. Népünk talpra állt, és máig itt élünk Európa szívében: magyarul beszélünk, magyarul tanulunk és magyarul imádkozunk. Iskolánk diákjai is magyarul mutatták be ünnepi műsorukat, amely oly közel hozta szívünkhöz a 13 aradi tábornokot, mintha bennük saját édesapánkat, bátyánkat vagy férjünket veszítettük volna el. Hálás köszönet László Szilvia tanárnőnek, aki ezt a műsort megálmodta és kitartóan gyakorolta tanulóinkkal. Köszönet a tanulóknak is, akik plusz munkát vállaltak azért, hogy mindannyian átérezzük: magyarnak lenni Istentől kapott küldetésünk. Küldetésünk, hogy megmutassuk a világnak: ha le is győznek bennünket, akkor is talpra kell állnunk és harcolnunk kell a szabadságunkért mindhalálig. Mi, egyházi iskolások a templomban kaptunk „fegyvereket” életünk harcához. A mai szentmisében Péter atya a rózsafüzér fegyverét bízta ránk. Imádkozzuk minél többen a rózsafüzért! Ezzel harcoljunk a bennünk bujkáló és a világban egyre nagyobb teret nyerő gonoszság ellen!

          • Indulj el egy úton! - Kárpát-medencei döntő 1. helyezés

            10. 10. 2023

            Indulj el egy úton! - Kárpát-medencei döntő 1. helyezés.

            2023. szeptember 22-24. között kéktúrásaink részt vettek egy Őrségi nyereménykiránduláson. Őriszentpéteren a Harmatfű Erdei Iskolában voltunk elszállásolva. Innen indultak napjaink, s itt értek véget. Pénteken a délelőtti érkezést követően Magyarország egyetlen gyertyafaragó műhelyébe látogattunk el. A sok információ után egy kis kemencés langallóval tömtük meg hasunkat. Visszafelé vettük az irányt és megálltunk Kercaszomoron a „Legbátrabb falu” emlékköve mellett, majd megtekintettük a területre jellemző fából készült református haranglábat. Veleméren a Szentháromság templomában, vagyis a „Fény templomában“ tett látogatásunk során megnéztük a több száz éves eredeti freskókat. Ezt követően egy Magyarszombatfalvi fazekasműhelyben kaptunk gyorstalpalót a fazekasság alapjaiból, majd megkóstoltuk a tradicionális őrségi rétest, a tökös-mákosat is. Szombat délelőtt a szentgyörgyvölgyi református templom csodálatos festett kazettamennyezetében gyönyörködtünk. Utána a barátság padja következett a szlovén-magyar határon. Az őriszentpéteri templom után az őrségi skanzent, a helyi európai bölényeket is meglátogattuk. Ezt követően tradicionális hajdinagombócos vargányalevest és dödöllét ettünk, majd a kései ebédből erőt merítve saját magunknak sajtoltunk tökmagolajat. Vasárnap délelőtt megnéztük az Őrségi Vadászati Kiállítást, melyen tartalmas vezetést kaptunk egy vadásztól. A hétvégén megtapasztalhattuk az Őrség nevezetességeit, megkóstoltuk ízeit, betekintést kaptunk a mindennapokba, melyeket az Indulj el egy úton vetélkedő keretén belül elméletben már megismertünk. Köszönjük a lehetőséget!

    • Kontakty

      • Cirkevná spojená škola Panny Márie
      • riaditeľstvo / igazgatóság +421 911 809 018 ekonomické oddelenie +421 911 795 329 vedúca školskej jedálne +421 911 806 983
      • Brnenské námestie č. 15, 946 03 Kolárovo Slovakia
      • 31825729
      • 2021015887
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje